ΑρχικήΚόσμοςLe Monde: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα

Le Monde: Το Κατάρ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα

Δημοσιεύθηκε:

Το ερώτημα αν το «Qatargate» θα μετατραπεί σε σοβαρή κρίση μεταξύ του εμιράτου και της ΕΕ διατυπώνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές του Κατάρ, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ντόχα προειδοποιεί για τον «αρνητικό αντίκτυπο» των μέτρων της ΕΕ σχετικά με το σκάνδαλο Qatargate, απειλώντας ακόμα και για διατάραξη της παγκόσμιας προμήθειας φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, η έρευνας για το «Qatargate» έχει κλονίσει τις σχέσεις ΕΕ και Κατάρ. Την περασμένη Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα υπέρ ενός κειμένου στο οποίο «ζητούν την αναστολή των διαπιστευτηρίων των εκπροσώπων συμφερόντων του Κατάρ» για όσο διαρκεί η έρευνα. Η απόφαση εναπόκειται στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός με διακρίσεις στο Κατάρ, περιορίζοντας τον διάλογο και τη συνεργασία πριν από το τέλος της νομικής διαδικασίας, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία για την ασφάλεια, καθώς και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή έλλειψη και ασφάλεια» προειδοποίησε διπλωμάτης του Κατάρ σε δήλωσή του την Κυριακή.

Η Ντόχα, η οποία «απορρίπτει σθεναρά» τις κατηγορίες εναντίον της, εκφράζει τη λύπη της «για τις κρίσεις που βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από διαρροές», συνέχισε ο διπλωμάτης, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η κριτική στρέφεται «αποκλειστικά» κατά της χώρας του, ενώ εμπλέκονται και άλλες.

 

zougla.gr

 

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ σε Πρέβεζα, Πάργα και Φιλιππιάδα

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 28-31 Μαρτίου 2023...

Καθιέρωση «Ημέρας μνήμης των ευεργετών» από τον Δήμο Πάργας

Η ευεργεσία είναι ένας σημαντικός κρίκος στην πολυσήμαντη ιστορία του Δήμου Πάργας και σηματοδοτεί...

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2023 στον Δήμο Πάργας

Την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα γιορτάσει ο Ελληνικός Λαός την 25η Μαρτίου, ημέρα...

Ξανά στις ράγες τα τρένα από την Τετάρτη 22/3: Τα δρομολόγια και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Εικοσι δύο μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, τα τρένα και ο Προαστιακός μπαίνουν...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: