Αιφνίδια επιθεώρηση των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με στόχο την αξιολόγηση της ικανότητάς τους να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, που είναι σύμμαχος της Ρωσίας, άρχισε την Τρίτη (13/12) κατόπιν εντολής του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην επιθεώρηση «οφείλουν να μεταβούν το ταχύτερο δυνατό στις καθορισμένες ζώνες, να εγκαταστήσουν μηχανολογικό εξοπλισμό εκεί και να οργανώσουν την ασφάλεια και την άμυνά τους», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία δεν διευκρινίζει ωστόσο τον αριθμό των στρατιωτών, ούτε των οχημάτων που αφορά η αιφνίδια αυτή επιθεώρηση.

Αυτοί θα πρέπει επίσης να εξασκηθούν στην τοποθέτηση προσωρινών γεφυρών κατά μήκος του ποταμού Νέμαν, ο οποίος διαρρέει τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και τη Λιθουανία, και του ποταμού Μπερέζινα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Ρωσίας, χρησιμοποιήθηκε ως βάση στα μετόπισθεν από τις ρωσικές δυνάμεις στην επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ο λευκορωσικός στρατός δεν έχει λάβει μέχρι τώρα μέρος στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η Λευκορωσία και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης, η οποία έχει ωστόσο μόνο «αμυντικό» στόχο, σύμφωνα με το Μινσκ.

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ