ΕιδήσειςΕλλάδα
Πολιτική
Κόσμος
Σπορ
Πρόσωπα
Περιβάλλον
Viral
Εφημερίδες
VideoΣυνεντεύξεις
Ρεπορτάζ
Έρευνες
Viral
FocusEditorial
Απόψεις
Explainers
ΟικονομίαΑγορές
Επιχειρήσεις
Insights
Business Stories
Tech
StyleΨυχαγωγία
Πολιτισμός
Μόδα
Αυτοκίνητο
ΤαξίδιΕλλάδα
Κόσμος
Προτάσεις
MoreCNN Mobile
Widgets
Who we are

Λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία: Η φωτογραφία που επιβεβαιώνει μια λυπηρή πραγματικότητα

Newsroom , CNN Greece
12:23 Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 – Ανανεώθηκε 12:38

Πηγή: Steffen M. Olsen / Twitter
Ο Steffen Olsen, επιστήμονας του Κέντρου Ωκεανών και Πάγων του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Δανίας, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα απρόσμενο πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης… ρουτίνας στην βορειοδυτική Γροιλανδία.

Ο ερευνητήςείχε φτάσει στην περιοχή για να ανακτήσει ωκεανογραφικά και μετεωρολογικά εργαλεία αλλά προς έκπληξή του, δεν μπορούσε να τα εντοπίσει.

Και αυτό γιατί η επιφάνεια του πάγου είχε λιώσει, με αποτέλεσμα η περιοχή να θυμίζει πλημμυρισμένο τοπίο.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε δείχνει σκυλιά, τα οποία τραβούσαν ένα έλκηθρο, να περπατούν αντί πάνω σε πάγο μέσα σε νερό… Η εν λόγω εικόνα, που έγινε ταχύτατα viral, αναμένεται τώρα να προστεθεί σε μια σειρά θλιβερών φωτογραφιών -όπως αυτές που δείχνουν πολικές αρκούδες να πεθαίνουν από την πείνα- που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα καταστρέφει το περιβάλλον.

Κοινότητες στη Γροιλανδία, όπως εξήγησε ο Olsen σε tweet του, βασίζονται στην ύπαρξη του πάγου για να προχωρήσουν σε μεταφορές αλλά και για να κυνηγήσουν ή να ψαρέψουν.

Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα επηρεαστούν, ωστόσο οι επιπτώσεις δεν θα περιοριστούν μόνο σε Γροιλανδία και Βόρεια Αμερική.

Είναι γνωστό πως από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, οι πάγοι στη Γροιλανδία αρχίζουν και λιώνουν…

Η διαδικασία αυτή είναι ταχύτερη μέσα στον Ιούλιο, που είναι ο θερμότερος μήνας.

Φέτος, όμως, το λιώσιμο αυτό φαίνεται πως έχει επιταχυνθεί, με μεγάλο μέρος του πάγου να έχει ήδη αρχίσει να εξαφανίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το CNNi, η διαδικασία της τήξης είχε ήδη ξεκινήσει στο 40% της Γροιλανδίας στις 13 Ιουνίου -την ημέρα, δηλαδή, που ο Olsen τράβηξε τη φωτογραφία.Εκτιμάται δε, ότι μόνο την περασμένη Πέμπτη χάθηκαν 2 δισ. τόνοι πάγου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × one =