
Το ertnews.gr από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής μεταδίδει όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ουκρανίας μέσα από ανταποκρίσεις και πρωτογενές ρεπορτάζ.
Aνηλεώς βομβαρδίζονται από τους Ρώσους, Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Χερσώνα στην όγδοη ήμερα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ το πρωί αναμένεται να επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία. Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας.
Οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.
Δείτε την συνεχή ροή των εξελίξεων όπως καλύπτεται από την ΕΡΤ.
Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες. Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες». Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους Ρώσους στρατιωτικούς.
Στο Κίεβο, πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μάχες στα όρια της πόλης και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. «Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος της πολης, μέσω Telegram.
Την Τετάρτη (2/3), επλήγη αγωγός τηλεθέρμανσης και προκλήθηκαν ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Κιέβου. Οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο που είχε στόχο το υπουργείο Άμυνας.
Στο Χάρκοβο, όπως μεταδίδει το CNN, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τουλάχιστον τρία σχολεία, έναν καθεδρικό ναό και καταστήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα.
Στη Ζαπορίζια έφτασε το κονβόι με την ελληνική αποστολή από τη Μαριούπολη, μετά από μια δύσκολη διαδρομή καθώς τα πρώτα οχήματα δέχτηκαν πυρά. Η αυτοκινητοπομπή θα συνεχίσει δυτικά, προκειμένου να βγει από τη χώρα προς την Πολωνία.
www.ertnews.gr