Μαντλίν ΜακΚάν: Αναμένονται νέα στοιχεία για την υπόθεση

Ο δικηγόρος του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία,  δηλώνει πως έχει στοιχεία, τα οποία θα αποδείξουν την αθωότητα του πελάτη του. Ο Friedrich Fulscher, ο οποίος εκπροσωπεί τον Κρίστιαν Μπρούκνερ, λέει ότι αυτό που ανακάλυψε θα αποδείξει την αθωότητα του πελάτη του και επίσης θα κάνει τους ανθρώπους να μείνουν άναυδοι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. 

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ , 43 ετών κρίθηκε, νωρίτερα φέτος, από τους Γερμανούς εισαγγελείς ως ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή του τετράχρονου κοριτσιού το 2007. Ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει πως κατηγορούν τον λάθος άνθρωπο και σύντομα θα φέρει στο φως την απόδειξη της αθωότητας του. «Δεν μπορώ να αναφερθώ με λεπτομέρειες αλλά είναι πολύ σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο και σχετίζεται με κάποιον που μου έδωσε πληροφορίες ζωτικής σημασίας» είπε ο Friedrich Fulscher.

«Ο εισαγγελέας πριν τρεις μήνες δήλωσε πως ο πελάτης μου είναι υπεύθυνος για  την απαγωγή της Madeleine McCann, όμως ακόμα μέχρι σήμερα δεν μας δίνει πρόσβαση στα αρχεία του. Βρήκα νέες πληροφορίες σε ταξίδι που έκανα και είμαι πεπεισμένος ότι ο πελάτης μου δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη και τα βρετανικά MME θα χάσουν σύντομα το ενδιαφέρον τους για τον πελάτη μου» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες και πρόσφατα οι ανακριτές παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν βρει ακόμη ένα ξεκάθαρο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο θα απέδιδε την εξαφάνιση της Madeleine στον καταδικασμένο παιδόφιλο.

Ο Μπρούκνερ, που βρίσκεται στη φυλακή για αδικήματα ναρκωτικών, έχει καταδικαστεί δύο φορές για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον νέων κοριτσιών, έχει συνδεθεί με τις εξαφανίσεις πολλών παιδιών τα τελευταία 25 χρόνια και τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε για το βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στο σπίτι της στην Praia da Luz το 2005.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, αποκάλυψε πως το παιδί είναι νεκρό. Ο Βόλτερς εμφανίστηκε σε πορτογαλική εκπομπή του καναλιού RTP TV και ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια, Σάντρα Φελγκέιρας, σχετικά με τα νεότερα της υπόθεσης.

Όταν όμως η παρουσιάστρια ρώτησε τον Βόλτερς αν υπάρχει κάποια απόδειξη σχετικά με το αν η Μαντλίν, η οποία αγνοείται από το 2007, όταν και εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο που έμενε με την οικογένειά της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

www.ert.gr