Μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμό προκάλεσε  στους κατοίκους της αλβανικής πρωτεύουσας αλλά και του Δυρραχίου όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:23 μετά τα μεσάνυχτα, 26 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά των Τιράνων.

Η γειτονική χώρα, βυθισμένη στο πένθος,  μετράει ακόμα τις πληγές της από τους 51 νεκρούς που προκάλεσαν τα 6,4 Ρίχτερ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται με πολλούς μετασεισμούς κάθε μέρα, ορισμένοι εκ των οποίων είναι άνω των 4 Ρίχτερ.

Το Δυρράχιο θυμίζει πόλη-φάντασμα με συντρίμμια και χαλάσματα παντού και κατοίκους σε απόγνωση, οι οποίοι αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές ή σε αυτοκίνητα και κάποιοι στα μισο ερειπωμένα σπίτια τους, ενώ καταγγέλλουν κρατική αδιαφορία. Οι αρχές παροτρύνουν τον κόσμο να μετακινηθεί σε ξενοδοχεία. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ, εξέφρασε τις άπειρες ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό, τον πρωθυπουργό και τους Έλληνες διασώστες.

www.ert.gr