Οι δυνάμεις του στρατού στο Κεντρικό Μεξικό  ανέλαβαν δράση μαζί με σωστικά συνεργεία για να βοηθήσουν  χιλιάδες πλημμυροπαθείς. Από διακοπή ρεύματος έχασαν τη ζωή τους  σε νοσοκομείο  14 διασωληνωμένοι ασθενείς με covid-19, αφού δεν μπορούσε να λειτουργήσεις η παροχή οξυγόνου .

Την Τρίτη οι αρχές έκαναν λόγο για 17 θανάτους εξαιτίας της πλημμύρας, όμως η διευθύντρια του IMSS, η Σοέ Ρομπλέδο, εξήγησε πως κάποιοι είχαν υποκύψει λόγω επιπλοκών της COVID-19 ήδη προτού πλημμυρίσει το νοσοκομείο.

Πάνω από 1.000 μέλη της Εθνοφρουράς, στρατιώτες και σωστικά συνεργεία αναπτύχθηκαν μετά την υπερχείλιση ποταμού στην πόλη Τούλα, στην πολιτεία Ιδάλγο.

Η υπερχείλιση του ποταμού έπληξε κάπου 39.000 κατοίκους — καθώς, μέσα σε μερικά λεπτά, πλημμύρισαν πάρα πολλά σπίτια. Περίπου 1.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, αν και αρκετοί δίσταζαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζεται το νοσοκομείο πλημμυρισμένο ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μεταφέρει ασθενείς με φορεία, με τα νερά να φτάνουν ως τη μέση μελών του.

(AP Photo/Marco Ugarte)

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο, ο Ομάρ Φαγιάντ, υπέστη ατύχημα προχθές Τρίτη, καθώς ταχύπλοο του στρατού στο οποίο επέβαιναν μαζί με στρατηγό κι άλλον έναν αξιωματούχο για να επιθεωρήσουν τις ζημιές βυθίστηκε. «Είμαι σώος και ασφαλής», διαβεβαίωσε πάντως ο κ. Φαγιάντ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here