Σοκάρει με την προτροπή να μην κάνουμε πλάνα για το καλοκαίρι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ζητά να μην κλείσουμε οτιδήποτε, σχετικά με τις πιθανές μας διακοπές.

Η επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε, ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό και αν θα υπάρξει νέα έξαρση. Για αυτό το λόγο, άλλωστε μας συμβουλεύει πρώτα να περιμένουμε.

«Συμβουλεύω να περιμένει κανείς για τέτοια σχέδια. Δεν μπορεί κανείς να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της στην «Bild am Sonntag» και εμφανίζεται επιφυλακτική σε ό,τι αφορά την σύσταση της γερμανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να λάβουν ένα κουπόνι έναντι του ποσού που έχουν ήδη διαθέσει για τις κρατήσεις τους και όχι τα αντίστοιχα χρήματα.

«Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι άνθρωποι, από καθαρά νομική άποψη, έχουν την επιλογή μεταξύ των χρημάτων και ενός κουπονιού», επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους πελάτες οι οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

«Σε αυτή την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δεν θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρίες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. «Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες», διευκρινίζει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here