Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Μία νέα παραλλαγή κορονοϊού έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορά συνολικά  16 περιπτώσεις στελεχών Covid γνωστών ως VUI-202102/04. Οι περιπτώσεις αυτής της παραλλαγής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις 15 Φεβρουαρίου. Όλα τα άτομα που έδειξαν θετικό αποτέλεσμα  και οι επαφές τους έχουν εντοπιστεί και είναι σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοσίας Υγείας της Αγγλίας υπάρχουν  τέσσερις παραλλαγές υπό έρευνα που παρακολουθούνται , εκτός από άλλες τέσσερις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία. Αξιωματούχοι λένε ότι η νέα παραλλαγή είναι παρόμοια με την μετάλλαξη στο Λίβερπουλ, με το κωδικό όνομα VUI202102 . Οι παραλλαγές του Covid-19 μπορούν να αναγνωριστούν ως «παραλλαγή υπό διερεύνηση» VUI ή «παραλλαγές ανησυχίας» (VOC).  Η τελευταία αναγνωρισμένη παραλλαγή περιέχει τη μετάλλαξη E484K η οποία αλλάζει την εμφάνιση του ιού στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον να αποφύγει τα αντισώματα.  Ωστόσο Τα λευκά αιμοσφαίρια διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση του ιού και οι επιστήμονες λένε ότι «δεν επηρεάζονται ουσιαστικά» από τις τρέχουσες μεταλλαγμένες παραλλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα καλλιέργεια εμβολίων θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι πολύ αποτελεσματική κατά των στελεχών με τη μετάλλαξη E484K. Έξι περιπτώσεις αυτής της παραλλαγής ανησυχίας έχουν βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο – τρεις στη Σκωτία και τρεις στην Αγγλία.

Επιπλέον στοιχεία δείχνουν ότι τα Μίντλαντς στην κεντρική Αγγλία είναι το νέο επίκεντρο του covid-19 αναμεσά στις 20 περιοχές στην χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό.

Συνολικά όμως καταγράφεται μείωση κατά 26% στον αριθμό των ημερήσιων θανάτων , 242 σημειώθηκαν χθες και 6574 κρούσματα μειωμένα κατά 34% σε μια εβδομάδα.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here