Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα Τρίτη σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, ο Μπαχτσελί έβαλε και πάλι στο στόχαστρο την Ελλάδα

Σε προκλητικές δηλώσεις επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μαχτσελί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα Τρίτη σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, ο Μπαχτσελί έβαλε και πάλι στο στόχαστρο την Ελλάδα, δείχνοντας και την ενόχληση που επικρατεί στην Άγκυρα από τις εξοπλιστικές και διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας.

«Η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση του νόμου στο Αιγαίο και η εισβολή σε θαλάσσιες περιοχές της δικής μας δικαιοδοσίας είναι αχώνευτο ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κράτος που αγκαλιάζει το PKK (σσ το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) και το FETO (σσ την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) πρέπει να σταματήσει αμέσως να δοκιμάζει την υπομονή μας. Το τέλος όσων υποδαυλίζουν τις διαμάχες στο Αιγαίο είναι η απογοήτευση. Το τέλος των σκληρών τους φιλοδοξιών είναι η ήττα», είπε ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης για να προσθέσει, σύμφωνα με τη Sabah: «Δεν πρέπει να βασίζονται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη που αγόρασαν από τη Γαλλία. Κανείς δεν πρέπει να μας κάνει επίδειξη δύναμης. Το Αιγαίο ή θα είναι θάλασσα ειρήνης ή το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλής γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος…».

 

Newsbomb.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ