Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας  

Οι εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και συγκεκριμένα χρειάζονται λίγες μόνο βδομάδες μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Αυτό ανέφερε ο Ρώσος πρέσβης στη Γερμανία Σεργκέι Νετσάεφ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Ιζβέστια. “Πορευόμαστε από το γεγονός ότι η πρόσφατη γερμανοαμερικανική συμφωνία δεν θα επηρεάσει τον ρυθμό κατασκευής και την ημερομηνία ολοκλήρωσης του Nord Stream 2. Οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, απομένουν λίγες μόνο εβδομάδες μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή τους”.

Ο Σεργκέι Νετσάεφ σημείωσε ακόμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία δεν σύναψαν συμφωνία για το Nord Stream 2, αλλά μια κοινή δήλωση η οποία νομικά δεν αποτελεί δεσμευτικό έγγραφο. “Δεν φέρει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τη Ρωσία, η οποία δεν συμμετείχε στην προετοιμασία της”.

Το έργο Nord Stream 2 περιλαμβάνει την κατασκευή δύο γιγάντιων αγωγών φυσικού αερίου οι οποίοι ξεκινούν από τα ρωσικά παράλια και μέσω της Βαλτικής Θάλασσας καταλήγουν στη Γερμανία.

Η χωρητικότητα του καθενός είναι 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα του Nord Stream 1.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here