Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να υποχωρεί από περιοχές της επαρχίας της Χερσώνας, στόχο της αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας, για να ανασυγκροτηθεί στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων κατευθύνονται προς προκαθορισμένες θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, βάσει του εγκεκριμένου σχεδίου» που καταρτίστηκε χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η υποχώρηση αυτή, που ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ομώνυμη πόλη της επαρχίας, τη μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας στην Ουκρανία που έχει καταλάβει η Μόσχα μετά την εισβολή της.

Στ0 μεταξύ ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν επτά χιλιόμετρα προς δύο κατευθύνσεις στο νότιο τμήμα της χώρας και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 12 νέους οικισμούς τις τελευταίες 24 ώρες.

«Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη λεγόμενη υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής από τη Χερσώνα. Συνεχίζουμε την επιχείρηση επίθεσης βάσει του σχεδίου μας», επεσήμανε στο Telegram.

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ