ΑρχικήΚόσμοςΗ Ολλανδία επαναπατρίζει 12 γυναίκες και 28 παιδιά τζιχαντιστών από τη Συρία

Η Ολλανδία επαναπατρίζει 12 γυναίκες και 28 παιδιά τζιχαντιστών από τη Συρία

Δημοσιεύθηκε:

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα 1η Νοεμβρίου τον επαναπατρισμό 12 γυναικών από τη Συρία και των 28 παιδιών τους. Οι προαναφερθείσες γυναίκες κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση απομάκρυνσης οικογενειών τζιχαντιστών που έχει οργανώσει ποτέ η χώρα.

«Οι γυναίκες θα συλληφθούν μετά την άφιξή τους στην Ολλανδία και θα δικαστούν», διευκρίνισε η κυβέρνηση της χώρας σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, εξηγώντας ότι στόχος της ειδικής επιχείρησης είναι να διασφαλιστεί, ότι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι δώδεκα ύποπτες.

Δικαστήριο του Ρότερνταμ είχε συστήσει τον Μάιο στην κυβέρνηση να επαναπατρίσει ή να λάβει συγκεκριμένη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση για αυτές τις 12 γυναίκες, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Για «λόγους ασφαλείας και εμπιστευτικότητας των στοιχείων των ενδιαφερόμενων προσώπων» η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε σε ποια περιοχή της Συρίας κρατούνταν.

Οι οικογένειες των τζιχαντιστών που συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν στη Συρία και το Ιράκ κρατούνται σε καταυλισμούς που διοικούν οι κουρδικές αρχές και ζητούν να επαναπατριστούν στη χώρα τους.

Η επιστροφή των οικογενειών των τζιχαντιστών έχει αποδειχθεί ευαίσθητο θέμα για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ολλανδία, μετά την πτώση του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους το 2019.

Στις αρχές του 2022 η κυβέρνηση της Ολλανδίας είχε επαναπατρίσει πέντε γυναίκες και τα 11 παιδιά τους από τον καταυλισμό προσφύγων αλ Ροζ στη βόρεια Συρία.

Μία γυναίκα, η οποία κατάγεται από την πόλη Γκούντα έγινε η πρώτη  επαναπατριζόμενη στην Ολλανδία από τον αλ Ροζ μαζί με τα δύο μικρά της αγόρια, τον Ιούνιο του 2021 και καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση.

Η Γαλλία ανακοίνωσε τον Ιούλιο τον πρώτο «μαζικό επαναπατρισμό» 35 ανήλικων και 16 γυναικών από τη Συρία, τον οποίο ακολούθησε ακόμα ένας τον Οκτώβριο (15 γυναίκες και 40 παιδιά).

Η επιτροπή δικαιωμάτων του παιδιού του ΟΗΕ εκτίμησε τον Φεβρουάριο ότι το Παρίσι παραβίασε τα δικαιώματα των παιδιών που κατάγονται από τη Γαλλία και κρατούνται σε καταυλισμούς στη Συρία επειδή δεν τα επαναπατρίζει.

Η Γερμανία προσπαθεί να προχωρά τακτικά σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου τον επαναπατρισμό επτά παιδιών και τεσσάρων γυναικών. Πλέον το Βερολίνο θεωρεί ότι έχει ρυθμίσει όλες τις γνωστές υποθέσεις οικογενειών από τη Γερμανία που κρατούνται σε καταυλισμούς στη Συρία.

 

 

zougla.gr

 

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: