ΑρχικήΚόσμοςΟλοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Μακρόν-Σολτς-Τζόνσον — Οι ΗΠΑ ενδέχεται να απαγορεύσουν την εισαγωγή...

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Μπάιντεν-Μακρόν-Σολτς-Τζόνσον — Οι ΗΠΑ ενδέχεται να απαγορεύσουν την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου

Δημοσιεύθηκε:

Η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Πρόεδρος Μπάιντεν με τους Μακρόν, Σολτς και Τζόνσον, κράτησε μιάμιση ώρα και εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, οι διπλωματικές πρωτοβουλίες του Σαββατοκύριακου, η επιπρόσθετη στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία και οι κυρώσεις.

Σε αυτό το τελευταίο και στο ενδεχόμενο κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας υπάρχει διάσταση απόψεων. Η Γερμανία δεν προτίθεται να το κάνει ενώ η Βρετανία είναι πιο θετική.

Όπως και να έχει και με δεδομένο ότι οι επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία δεν θα είναι σημαντικές η Ουάσιγκτον ενδέχεται να προχωρήσει και μόνη της και να απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, κυρίως υπό την πίεση του Κογκρέσου.

Στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων για κάλυψη των αναγκών είχαμε και την μυστική (έως τώρα) αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Βενεζουέλα, τον στενότερο σύμμαχο του Πούτιν στην Λατινική Αμερική, σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος χαλάρωσης των κυρώσεων για να αυξηθεί η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει συστήματα αεράμυνας στις συμμαχικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για να τις ενισχύσει για κάθε περίπτωση, έστειλε άλλους 500 Αμερικανούς στρατιώτες μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών στην Ευρώπη σε 100.000, ενώ το πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή έχει περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας το 100% των ρωσικών δυνάμεων που είχε συγκεντρώσει ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στρατός της Λευκορωσίας μπαίνει στον πόλεμο, ούτε υπάρχει κινητικότητα προς την Οδησσό. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μιλούν για περιορισμένη πρόοδο των Ρώσων στο έδαφος και για αδυναμία ελέγχου του αέρα.

ανταπόκριση από Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα