Ξεκάθαρους κανόνες έχει το βιβλίο με τους «κανόνες του παιχνιδιού» που παραδόθηκε από τους διοργανωτές στους 11.500 αθλητές και τους 79.000 προπονητές, προσωπικό και αξιωματούχους που θα παρευρεθούν στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου.

Κομμένο το σεξ, όχι πανηγυρισμοί και να τρώνε μόνοι τους είναι, μεταξύ άλλων, τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας, με τους παραβάτες να απειλούνται ακόμη και να σταλούν σπίτι τους.

Την ώρα που καταγράφηκαν τα πρώτα τουλάχιστον δύο κρούσματα σε αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, προκαλώντας χάος, βρετανικές εφημερίδες αποκαλύπτουν το «Playbook» με τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλουν οι διοργανωτές για την αποφυγή της μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

«Η αποτυχία εφαρμογής αυτών των κανόνων έχει συνέπειες» αναφέρεται στο «Playbook» και διευκρινίζεται ότι η τιμωρία μπορεί να κυμανθεί από μια απλή σύσταση μέχρι τον αποκλεισμό από τη διοργάνωση ή την ακύρωση μιας νίκης.

Μεταξύ άλλων, όπως ήταν αναμενόμενο, θα τιμωρείται όποιος βγάλει τη μάσκα εσκεμμένα, δεν τηρεί τις αποστάσεις ή αρνηθεί να υποβληθεί στο καθημερινό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι η απαγόρευση του σεξ που επιβάλλουν οι διοργανωτές, με εύσχημο πάντα τρόπο.

Αν και αποφεύγουν τη χρήση της λέξης «σεξ», σύμφωνα με την «Daily Mail», δεν αφήνουν καμία πιθανότητα παρερμηνείας λέγοντάς το… περιγραφικά. «Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποφεύγουν τη σωματική επαφή, συμπεριλαμβανομένων των αγκαλιών και των χειραψιών» αναφέρεται και τονίζεται ότι «πρέπει να περιορίσουν τις σωματικές επαφές με τους άλλους στο ελάχιστο».

Επιβάλλεται επίσης στους συμμετέχοντες να τρώνε μόνοι τους. Ο δε κανόνας που απαγορεύει τους πανηγυρισμούς και τις επευφημίες έκανε τη βρετανική εφημερίδα να αποκαλέσει τους Αγώνες του Τόκιο «Ολυμπιακούς χωρίς χαρά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ