Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης βρίσκεται η Ουκρανία, μιας και η έκταση της δασικής πυρκαγιάς κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ τριπλασιάστηκε σε έκταση, φθάνοντας τα 350 στρέμματα, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, η υπηρεσία ανέφερε ότι η έκταση της πυρκαγιάς ήταν μόνο 100 στρέμματα. Δύο ελικόπτερα Mi-8 και ένα αεροσκάφος An-32P έχουν εμπλακεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Εβδομήντα δύο τόνοι νερού έχουν ήδη ριφθεί στη φωτιά. Πρόσθετες δυνάμεις έκτακτης ανάγκης από την περιοχή Zhitomir της Ουκρανίας στάλθηκαν στην περιοχή.

Πάντως, η ουκρανικής υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, διαβεβαιώνει ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας στο Κίεβο και την περιοχή του Κιέβου “είναι φυσιολογικά και σε κανονικά επίπεδα” διαψεύδοντας ότι η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το Σάββατο, προκάλεσε έκλυση ραδιενέργειας πάνω από το κανονικό. Η αύξηση της ραδιενέργειας θα μας απασχολήσει και ειδικά την χώρα μας, όπως θα δείτε εδώ.

Το επίπεδο ραδιενέργειας στο Κίεβο είναι 0,013 microroentgen / ώρα, ενώ στην περιοχή του Κιέβου είναι 0,011 microroentgen / ώρα, σημειώνει η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι το αποδεκτό επίπεδο είναι 0,05 microroentgen / ώρα.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Περιφέρειας του Κιέβου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον υπαίτιο της πυρκαγιάς: Πρόκειται για 27χρονος που έκαιγε σκουπίδια και ξερόχορτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here