Φρένο στην επιστροφή της φυσιολογικής καθημερινότητας στην Αγγλία βάζει ο Μπόρις Τζόνσον , αποφεύγοντας προς το παρόν το γενικό λοκντάουν, επιβάλλοντας όμως περιοριστικά μέτρα που θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από την Πέμπτη.

Αντιστρέφονται οι ελευθερίες των βρετανών , με τους χώρους εστίασης, τις παμπ και τα μπαρ να κλείνουν στις 10 μ.μ. ενώ θα είναι υποχρεωτική η επιτραπέζια υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός στις 8 ώρα Αγγλίας (6 ώρα Ελλάδας) σε τηλεοπτικό διάγγελμα θα ανακοινώσει την υποχρεωτική επιστροφή στην τηλεργασία, σε τομείς που δεν επηρεάζονται οι επιχειρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού τύπου.

Το γεγονός ότι ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού για τον Covid -19 από το 3 στο 4 σημαίνει ότι διασπορά του είναι «ταχεία» και τα κρούσματα καταγράφουν «εκθετική αύξηση». Χθες καταγράφηκαν 4368 νέα κρούσματα και 11 νέοι θάνατοι.

Σήμερα το πρωί ο Μπόρις Τζόνσον θα οριοθετήσει τα συγκεκριμένα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτων αναγκών Κόμπρα και η ανακοίνωση των μέτρων στο βρετανικό κοινοβούλιο το μεσημέρι.

Περαιτέρω περιορισμοί θα ανακοινωθούν επίσης σήμερα στη Σκωτία ενώ οι περιορισμοί στα νοικοκυριά που αναμιγνύονται σε εσωτερικούς χώρους θα επεκταθούν σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία.

Επίσης από τις 6 το απόγευμα, τέσσερις ακόμη περιοχές στη νότια Ουαλία θα αντιμετωπίσουν νέα μέτρα.

Ανταπόκριση : Νατάσα Καντζάβελου

www.ert.gr