Η Πορτογαλία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υψηλότερο δείκτη τις τελευταίες επτά ημέρες, με 1.150 περιστατικά του SARS-CoV-2 ανά εκατομμύριο κατοίκους να επιβεβαιώνονται ημερησίως κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τους αριθμούς που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World In Data.

Ο δείκτης στην Πορτογαλία είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (447 κρούσματα ανά εκατ.), σύμφωνα με τους αναλυτές του Our World In Data, στον οποίο συνεισφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Πορτογαλία καταλαμβάνει την όγδοη θέση μεταξύ των 27: ο μέσος όρος τις τελευταίες επτά ημέρες είναι 1,97. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1,43 και σε παγκόσμια κλίμακα 0,2.

Κατά δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας (ΓΔΥ) της Πορτογαλίας, από την 26η Απριλίου ως τη 2η Μαΐου επιβεβαιώθηκαν 76.183 κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για 27πλάσιο αριθμό σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Στις αρχές Απριλίου, κοινή μελέτη της ΓΔΥ και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας Δρ. Ricardo Jorge, δημόσιου οργανισμού υπαγόμενου στο υπουργείο Υγείας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το τρέχον διάστημα ο ιός έχει «πολύ υψηλή μεταδοτικότητα» και η θνητότητα της λοίμωξης καταγράφει «τάση αύξησης».

Σε απόλυτους αριθμούς, η Πορτογαλία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα κάπου 22.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3,94 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ