Παρά τις κακές διπλωματικές σχέσεις, η Gazprom θα εξακολουθήσει να διοχετεύει κανονικά φυσικό αέριο μέσω του αγωγού της Ουκρανίας, αν και για εκείνη θα ήταν πιο επικερδές να επιλέξει τη διοχέτευση του φυσικού αερίου μέσω άλλων αγωγών, ακόμα και αν το Κίεβο της επέβαλε πρόστιμο. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πιστεύει ότι η Gazprom δεν πρέπει να αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω νέων αγωγών που παρακάμπτουν την Ουκρανία, αν και αυτό για εκείνη θα είναι επωφελές.

Την Τετάρτη, σε συνάντηση για την ενεργειακή ανάπτυξη, ο αρχηγός του κράτους επέστησε την προσοχή σε μεγάλο αριθμό ζητημάτων που άπτονται του φυσικού αερίου: «Κοιτάξτε: Η Gazprom πιστεύει ότι είναι οικονομικά πιο επικερδές για εκείνη, ακόμα και αν πλήρωνε πρόστιμο στην Ουκρανία, να αυξήσει τον όγκο άντλησης μέσω νέων αγωγών, ακριβώς λόγω των περιστάσεων που ανέφερα, όπως η όχι μεγάλη πίεση στον αγωγό, οι λιγότερες εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα.

Όλα γίνονται φtηνότερα, κάτω από 3 δισεκατομμύρια το χρόνο. Ωστόσο σας ζητώ να μην το κάνετε αυτό», είπε ο πρόεδρος στους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι η Γαζπρομ πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για παροχή φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

«Είναι απαραίτητο να συμμορφωθούμε πλήρως με τις συμβατικές υποχρεώσεις για τη διαμετακόμιση, την άντληση του φυσικού αερίου μας μέσω του εδάφους της Ουκρανίας» ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος.

 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ