Μία άγνωστη «πτυχή», του Κανονισμού που ετοιμάζει η Κομισιόν, για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών, αναδεικνύει, με γραπτή του ερώτηση ο Γερμανός ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Guido Reil.

Ο ευρωβουλευτής συμπεραίνει ότι, το Chat Control το εργαλείο παρακολούθησης , για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο, αποτελεί πρόσχημα, για την κατάργηση του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών και του θεμελιώδες δικαιώματος διασφάλισης του απορρήτου και της ακεραιότητας των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, δε, αναφέρει:

-Στις 11 Μαΐου 2022, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση κανονισμού για την καταπολέμηση της κακοποίησης παιδιών. Οι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και οι πάροχοι φιλοξενίας θα υποχρεούνται στο μέλλον να αναζητούν όλα τα μηνύματα των χρηστών τους για απαγορευμένο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI).

-Η πρόταση της Επιτροπής είναι πολύ εκτεταμένη. Η πρόθεση είναι να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση όλης της επικοινωνίας.

-Ωστόσο, εάν υπάρχει μια τέτοια εργαλειοθήκη, μακροπρόθεσμα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όχι μόνο για τον εντοπισμό εγκλημάτων αλλά και για τον εντοπισμό πολιτικά ανεπιθύμητων απόψεων.

-Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η πρότασή της είναι αναλογική και κατάλληλη. Η Γερμανική Ένωση Προστασίας Παιδιού, από την άλλη πλευρά, δηλώνει ότι η πλειονότητα του περιεχομένου κακοποίησης παιδιών μοιράζεται μέσω πλατφορμών και φόρουμ.

Επομένως, η σάρωση προσωπικών μηνυμάτων σε υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων ή e-mail δεν είναι ούτε ανάλογη ούτε χρήσιμη. Επιπλέον, οι διατάξεις είναι εύκολο να παρακαμφθούν.

Υπογραμμίζοντας ότι το Chat Control είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που εισήχθη υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της κακοποίησης παιδιών, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν:

Ποιες γνωμοδοτήσεις εμπειρογνωμόνων, ιδίως νομικές, έλαβε κατά την προετοιμασία της πρότασής της;

Πώς θα διασφαλίσει ότι δύο θεμελιώδη δικαιώματα –το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και το θεμελιώδες δικαίωμα διασφάλισης του απορρήτου και της ακεραιότητας των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών– θα συνεχίσουν να προστατεύονται;

Ποια είναι η απάντηση της Επιτροπής στην κριτική του Γερμανικού Συνδέσμου Παιδικής Προστασίας

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ