Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Κανονικά στις 3 Νοεμβρίου οι εκλογές

Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου, δήλωσε την Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους, υπογραμμίζοντας πως ουσιαστικά ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφραζε ανησυχίες για την επιστολική ψήφο όταν έριξε την ιδέα να καθυστερήσουν.

Η πρόταση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίφθηκε τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο. Επικριτές αλλά και σύμμαχοι του Τραμπ απέρριψαν την ιδέα ως μη σοβαρή προσπάθεια να αποσπασθεί η προσοχή από τις οικονομικές εξελίξεις.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προσπάθησε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην επιστολική ψήφο, ισχυριζόμενος κατ’ επανάληψη και χωρίς να επικαλείται στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτήν την άποψη, ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Ο Μίντοους υπεραμύνθηκε σήμερα των απόψεων του Προέδρου, προειδοποιώντας πως οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να τύχουν του κατάλληλου χειρισμού, χωρίς να παρέχει στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του Τραμπ να ρίξει την ιδέα, ο Μίντοους ανταπάντησε: «Είναι υπεύθυνο εκ μέρους του να πει ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε σε 100% καθολική επιστολική ψήφο, θα έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου; Εγώ θα σας έλεγα ότι δεν πρόκειται να έχουμε ούτε την 1η Ιανουαρίου».

Πηγή: Reuters

www.ert.gr