ΑρχικήΚόσμοςΠυλώνας σταθερότητας της Αν. Μεσογείου η Κύπρος δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Πυλώνας σταθερότητας της Αν. Μεσογείου η Κύπρος δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Δημοσιεύθηκε:

 

Λευκωσία, Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη 

Η περίοδος που διανύουμε, απαιτεί επιπρόσθετα από τη στρατιωτική, την επιστημονική κατάρτιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή των Υποβρυχίων Καταστροφέων σε ασκήσεις με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα από τέτοιες ασκήσεις τα στελέχη και οι οπλίτες μας, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, αποκομίζουν
εμπειρίες και εξοικειώνονται σε διάφορες συνθήκες επιχειρήσεων, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των πτυχίων και διακριτικών σημάτων στους Οπλίτες απόφοιτους του 81ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, στο Μαρί, ο κος Πετρίδης ευχαρίστησε το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, για την παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί χθες και να αντιληφθεί εν πλω τις δυνατότητές του.

Και πρόσθεσε:
«Σήμερα, διεξάγεται κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ με τη συμμετοχή ελικοπτέρων διάσωσης του Γαλλικού αεροπλανοφόρου, του Παράκτιου Περιπολικού “ΓΕΩΡΓΙΟΥ” της Διοίκησης Ναυτικού, ελικοπτέρων (ΑW139 της 460 Μοίρας Ε-Δ) της Διοίκησης Αεροπορίας, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Αύριο θα επαναληφθεί εκ νέου αεροναυτική άσκηση με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών RAFALΕ, στα πρότυπα της Άσκησης ΤΑΛΩΣ 2021 με τη συμμετοχή της ΕΦ. Τα προαναφερθέντα είναι μέρος των Προγραμμάτων Αμυντικής Συνεργασίας που υλοποιούμε και αναπτύσσουμε με άλλα κράτη. Τέτοιου είδους συνεργασίες προάγουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από ένα δίκτυο διμερών, τριμερών και πολυμερών συνεργασιών που εδράζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου».
Κλείνοντας, ο κος Πετρίδης συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες του Υπουργείου Άμυνας για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς συνεχίζονται απρόσκοπτα.

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Συνελήφθη γνωστός προπονητής που ασελγούσε σε ανήλικες αθλήτριες – Προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών

Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών Συνελήφθη...

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Άρτα

Την προεκλογική αυλαία για την αυτοδιοίκηση άνοιξε και επίσημα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου»...

Εφημερίδα Τύπος Ηπείρου: «Βουλιάζει η Ήπειρος από τα σκάνδαλα της Περιφέρειας»

Ο Αλέκος Καχριμάνης, το… έργο του ως περιφερειάρχη Ηπείρου και οι απόψεις του -όπως...

Σοκ: Συνελήφθη πατέρας για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης ενός 41 χρονου πατέρα από χωριό των Γρεβενών για τον...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: