Πυροβολισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο – Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ

Απότομα διέκοψε τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε και ο Λευκός Οίκος τέθηκε για λίγη ώρα υπό περιορισμό, προτού ο Αμερικανός πρόεδρος εξηγήσει στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους μερικά λεπτά αργότερα ότι στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του αρχηγού του κράτους, πυροβόλησαν ύποπτο «στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου».

«Ο ύποπτος βρίσκεται καθ’ οδόν προς νοσοκομείο της Ουάσινγκτον φρουρούμενος», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς εάν ο ύποπτος για τον οποίο έκανε λόγο ήταν οπλισμένος, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ναι». Το συμβάν «σημειώθηκε στο εξωτερικό της περιμέτρου του Λευκού Οίκου. Το συμβάν μπορεί να μην έχει καμία σχέση με μένα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μόλις αρχίσει να παραχωρεί τη συνέντευξη Τύπου που δίνει σχεδόν καθημερινά όταν πράκτορας της ασφάλειάς του τον πλησίασε και τον ενημέρωσε διακριτικά. Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε ήρεμα από την αίθουσα,ακολουθούμενος από την ομάδα του υπό τη φρούρηση της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς εάν ταράχτηκε, ο Τραμπ απάντησε «ο κόσμος ήταν πάντοτε επικίνδυνο μέρος. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο».

«Αισθάνομαι ασφαλής με τη Μυστική Υπηρεσία. Είναι φανταστική, οι καλύτεροι των καλύτερων», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους αναφερόμενος στο σώμα που είναι αρμόδιο για την φύλαξη του προέδρου και άλλων κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ξανάρχισε τη συνέντευξη Τύπου, που είχε επίκεντρο κυρίως τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr