Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πυρετού του Μάρμπουργκ σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η πιθανότητα εισαγωγής της λοίμωξης στη Ρωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Αυτό ανέφερε ανακοίνωσε το Ρωσικό Ινστιτούτο Έρευνας κατά της Πανούκλας “Μικρόβιο” του Rospotebnadzor.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι αρχές της Γουινέας επιβεβαίωσαν χθες το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο εκτιμάται από τον ΠΟΥ ως υψηλός. Οι τοπικές αρχές, μαζί με αρκετούς διεθνείς οργανισμούς, συμμετέχουν σε κοινή προσπάθεια πρόληψης της εξάπλωσης της μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο ο κίνδυνος εισαγωγής της μόλυνσης στη Ρωσική Ομοσπονδία παραμένει εξαιρετικά χαμηλός», αναφέρεται η ανακοίνωση.

Στο έδαφος της Ρωσίας, δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ασθένειας οι οποίες να σχετίζονται με τον ιό Μάρμπουργκ διευκρίνισε το ινστιτούτο. Κρούσματα της νόσου σημειώνονται μόνο στις χώρες της αφρικανικής ηπείρου.  Οι  μόνες περίπτωση εξαγωγής της μόλυνσης εκτός της Αφρικής ήταν το 2008 – στις  ΗΠΑ και στις Κάτω Χώρες.

Η ασθένεια του ιού Μάρμπουργκ, παλαιότερα γνωστή ως αιμορραγικός πυρετός Μάρμπουργκ είναι μια εξαιρετικά σοβαρή και πολύ συχνά και θανατηφόρα ασθένεια. Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας της νόσου είναι περίπου 50%, σημείωσε το ινστιτούτο. Σε προηγούμενες εστίες μετάδοσης, το ποσοστό θνησιμότητας κυμαινόταν από 24-88%, ανάλογα με το στέλεχος του ιού και την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης.

www.ertnews.gr/Ανταπόκριση Αχχιλέας  Πατσούκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here