Ένας ακόμα επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη κατέληξε, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας Βορόνεζ, Αλεξάντερ Γκούσεφ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε δύο, καθώς μία γυναίκα υπέκυψε λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Επίσης, άλλοι 17 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σύνδεση της έκρηξης με τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έκρηξη προκλήθηκε λόγω δυσλειτουργίας του εξοπλισμού αερίου. Συγκεκριμένα ένας από τους κυλίνδρους αερίου που ήταν εγκατεστημένοι στην οροφή ήταν ελαττωματικός με αποτέλεσμα να υπήρξε διαρροή η οποία προκάλεσε και την έκρηξη.

Την ώρα της έκρηξης, το μικρό λεωφορείο είχε σταθμεύσει στο κέντρο της πόλης, είχε επιβιβάσει και την τελευταία επιβάτιδά του και ήταν σχεδόν πλήρες, με περίπου 35 επιβάτες.

Το βίντεο από την ώρα της έκρηξης από το RIA Novosti.

Αρχικά, ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία ότι επρόκειτο για έκρηξη φιάλης υγραερίου που τροφοδοτούσε τον κινητήρα του λεωφορείου, ωστόσο αργότερα εκπρόσωποι της εταιρείας στην οποία ανήκει το όχημα, όπως και ο οδηγός, διαβεβαίωσαν ότι ο κινητήρας του λειτουργεί με πετρέλαιο ντίζελ ως καύσιμο, όχι υγραέριο.

Η υπηρεσία Τύπου του Δήμου της πόλης ανακοίνωσε ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές. Διενεργείται ποινική έρευνα από την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ, ο Σεργκέι Σοκολόφ, σημείωσε πάντως ότι «προς το παρόν, τίποτε δεν υποδεικνύει ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Αλεξάντρ Γκούσεφ, ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν εγκαταλελειμμένες αποσκευές ή ύποπτες κινήσεις επιβατών.

Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here