Ανταπόκριση-Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Αιχμές για το χειρισμό του τρίτου κύματος κορονοϊού στη Ρωσία, άφησε ο γιατρός μολυσματικών ασθενειών Γιεβγκένι Τομακόφ. Μιλώντας στο Ria Novosti, o κορυφαίος Ρώσος γιατρός υποστήριξε πως “το τρίτο κύμα έχει ήδη έλθει από τον Απρίλιο και οι στατιστικές απλά δεν δημοσιοποιήθηκαν τόσο ξεκάθαρα με αποτέλεσμα οι πολίτες να συμπεριφερθούν με χαλαρότητα. Δεδομένης της αύξησης της μεταδοτικότητας, εάν δεν ακολουθηθούν μέτρα και δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού, τότε θα δούμε αύξηση συγκρίσιμη με εκείνη του φθινοπώρου”.

Υπενθυμίζεται, πως όταν στις 30 Μαρτίου η υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Σεμιόνοβα είχε μιλήσει για το τρίτο κύμα, ο προϊστάμενος της, υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο την είχε διαψεύσει…

Με το τελευταίο εικοσιτετράωρο να σημειώνονται 14.184 νέα κρούσματα, ο Κυβερνήτης της Μόσχας, η οποία αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, Σεργκέι Σομπιάνιν μίλησε με δραματικούς τόνους. Όπως υποστήριξε τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των Μοσχοβιτών που νοσηλεύεται έχει αυξηθεί κατά 80%, ενώ όσων βρίσκονται στις εντατικές σε 70%. Ως αιτία για την δραματική κατάσταση ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, έδειξε τη χαλαρότητα των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μίσουστιν με αφορμή το “Βατερλό” στο οποίο έχει εξελιχθεί ο εμβολιασμός των πολιτών εξαιτίας της απροθυμίας τους στο να εμβολιαστούν, υποστήριξε πως “ο κάθε πολίτης επιλέγει για τον εαυτό του για το αν θα εμβολιαστεί ή όχι, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γνωρίζει ποιες θα είναι και οι συνέπειες εξαιτίας της απροθυμίας του να εμβολιαστεί”.

Στο μεταξύ ο διευθυντής του Κέντρου Γκαμαλέγια(που ανέπτυξε το Sputnik-V), Αλεξάντερ Γκίνστμπουργκ, δήλωσε πως γίνονται μελέτες στο Κέντρο Γκαμαλέγια για να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο καλύπτει την “μετάλλαξη της Μόσχας”

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here