ΑρχικήΚόσμοςΡωσία: Ο επικεφαλής της Wagner λέει ότι οι μαχητές του φαίνονται σε...

Ρωσία: Ο επικεφαλής της Wagner λέει ότι οι μαχητές του φαίνονται σε βίντεο να είναι κοντά στο κέντρο του Μπαχμούτ

Δημοσιεύθηκε:

Ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δημοσίευσε σήμερα βίντεο που δείχνει τους μαχητές του σχεδόν στο κέντρο του Μπαχμούτ, όπως είπε ο ίδιος, της μικρής ουκρανικής πόλης που η Wagner μάχεται να καταλάβει εδώ και μήνες.

Η Wagner έχει αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ, που πριν από τον πόλεμο είχε 75.000 κατοίκους, και καταγράφει σταθερή αλλά αυξανόμενη πρόοδο γύρω από τα προάστια της πόλης τους τελευταίους μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο τις γραμμές εφοδιασμού της Ουκρανίας.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η υπηρεσία Τύπου του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του ιδρυτή της Wagner, αναφέρει πως ο ίδιος δήλωσε: «Τα παιδιά χαζολογάνε, γυρνώντας βιντεάκια. Το έφεραν αυτό από το Μπαχμούτ σήμερα το πρωί, πρακτικά το κέντρο της πόλης». Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία που μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο.

Στο βίντεο φαίνονται ένστολοι να τοποθετούν ένα πανό της Wagner σε ένα ημικατεστραμμένο πολυώροφο κτίριο. Ένας εξ αυτών χορεύει και κρατά μια κιθάρα, σε μια αναφορά στο ανεπίσημο παρωνύμιο της Wagner «οι μουσικοί».

Σύμφωνα με αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούσαν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ νωρίς σήμερα αλλά δέχονται διαρκώς επιθέσεις από ρωσικά στρατεύματα που θέλουν να πετύχουν την πρώτη σημαντική τους νίκη εδώ και πάνω από μισό χρόνο.

zougla.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: