Η Ρωσία επανειλημμένα πρότεινε στο ΝΑΤΟ μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, αλλά οι πρωτοβουλίες αυτές αγνοήθηκαν από την Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του Συμβουλίου Ρωσίας – ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ξεκίνησαν την Τετάρτη συνομιλίες με τη Μόσχα στην έδρα του ΝΑΤΟ, με στόχο την αποτροπή μιας νέας σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στις Βρυξέλλες, η Ρωσία εκπροσωπείται από τον Αλεξάντρ Γκρουσκό, υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε τη Σύνοδο «στιγμή της αλήθειας» στις σχέσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Φόμιν επισήμανε ότι η στάση αυτή της Βορειοατλαντικής συμμαχίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να προκύψουν συμβάντα και συγκρούσεις και υπονομεύει τις βάσεις της ασφάλειας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, επισήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κρίσιμα χαμηλό επίπεδο, αλλά τόνισε ότι «η ρωσική πλευρά προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συζήτηση, ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία των συμφωνιών για τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ρωσική Ομοσπονδία».

 

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ