Στις πόλεις Γκελεντζίκ και Γιαροσλάβ της Ρωσίας, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας), συνέλαβαν 14 υποστηρικτές της ουκρανικής νεοναζιστικής οργάνωσης MKU, ο ηγέτης της οποίας πριν από έναν χρόνο είχε ζητήσει και προαναγγείλει τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Από τα μέλη της ριζοσπαστικής οργάνωσης κατασχέθηκαν υλικό ναζιστικού περιεχομένου, όπλα και εξοπλισμός επικοινωνίας, καθώς και οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών και όπλων.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης πως η οργάνωση τους συγκροτήθηκε το 2019, υπό την ιδεολογική επιρροή του Ουκρανού Έγκορ Κρασνόφ ο οποίος χρησιμοποίει το ψευδώνυμο “Έγκορ Γιάκοβλεφ. Αυτός και άλλα μέλη του “MKU” έστελναν οδηγίες από το Κίεβο και το Χάρκοβο στη Ρωσία, για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, σφαγών και άλλων βίαιων ενεργειών.

Σύμφωνα με την ομολογία τους: “η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε πάνω σε προγράμματα ειδικών δεξιοτήτων, που περιελάμβαναν ξυλοδαρμούς αστέγων και πολιτών από διαφορετικούς από τους δικούς τους πολιτισμούς”

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here