Σε σενάριο του Ίαν Φλέμινγκ μοιάζει να παραμπέμπει, εφόσον ισχύει, η αποκάλυψη που έκανε ο αναπληρωτής γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Γιούρι Κόκοφ. Σε συνέντευξη που έδωσε στη «Ροσίσκαγια Γκαζέτα» υποστήριξε πως σε πολλές χώρες τρομοκράτες χρησιμοποιούν μολυσμένους ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να μεταδόσουν τη νόσο CoViD-19 σε στοχευμένα άτομα.

«Οι προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό για να μολύνουν πολίτες έχουν ήδη καταγραφεί. Τέτοιες ενέργειες, για παράδειγμα, αποκαλύφθηκαν από τις ινδικές μυστικές υπηρεσίες. Με τη σειρά τους, συνελήφθησαν τοπικοί εξτρεμιστές στην Τυνησία, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στους στρατώνες των αστυνομικών για να μολύνουν το προσωπικό».

Αντίθετα -σύμφωνα πάντα με τον υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο- οι στοχευμένες επιθέσεις σε πολίτες με οχήματα από τρομοκράτες έχουν μειωθεί. Αυτό υποστηρίζει ότι οφείλεται κυρίως στα υιοθετημένα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, καθώς και στους περιορισμούς που εισήχθησαν στις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη συγκέντρωση ανθρώπων και τη διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ