Η Ρωσία ολοκλήρωσε τις δοκιμές του νέου πυραυλικού συστήματός της επιφανείας – αέρος S-500 και έχει αρχίσει να το προμηθεύει στις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι S-500, ένα όπλο για το οποίο η Μόσχα ελπίζει ότι θα ενισχύσει την άμυνά της και θα γίνει μπεστ – σέλερ στις εξαγωγές, έχει περιγραφεί ως ένα διαστημικό αμυντικό σύστημα και μπορεί να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη.

Η Ρωσία άρχισε πέρυσι τις δοκιμές του συστήματος και οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν κάνει γνωστό πως τα πρώτα από τα συστήματα αυτά θα αναπτυχθούν γύρω από την πόλη της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει το 2019 πως η Άγκυρα θα παράγει επίσης από κοινού με τη Μόσχα το πυραυλικό σύστημα S-500.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο το OnAlert σας ενημέρωνε πως οι S-500 έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και της Κίνας, κάτι που ανέφερε Κινέζος αναλυτής ο οποίος «εκθείασε» τις δυνατότητες και την τεχνολογική ανάπτυξη των ρωσικών οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, ενώ «άφησε ανοιχτό» το ενδεχόμενο να αποκτήσει και η Κίνα τους προηγμένους πυραύλους, αν αυτοί γίνουν διαθέσιμοι για εξαγωγές.

onalert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ