Σαρανταεπτά χώρες και εδάφη αφαιρούνται από την “κόκκινη λίστα” της Βρετανίας, αρχής γενομένης στις 4 το πρωί της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου.

Τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας σε ξενοδοχείο παραμένουν για επτά μόνο προορισμούς (Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός, Αϊτή, Παναμάς, Περού και Βενεζουέλα).

Η βρετανική κυβέρνηση επεκτείνει το σύστημα εισερχόμενων εμβολιασμένων αφίξεων σε άλλες 37 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής και της Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποδεδειγμένα εμβολιασμένοι επιβάτες που φθάνουν από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου χρειάζονται μόνο ένα τεστ την 2η μέρα τους στην Αγγλία.

Άλλοι επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, και επιστρέφουν από μη “κόκκινο” προορισμό θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρηση τους, καθώς και ένα τεστ 2ης και 8ης ημέρας καθώς και να ολοκληρώσουν 10 ημέρες αυτοαπομόνωση (με την επιλογή Test to Release την 5η μέρα).

“Με τις επερχόμενες σχολικές διακοπές και τον χειμερινό ήλιο να πλησιάζει, διευκολύνουμε την επανένωση οικογενειών και αγαπημένων προσώπων, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των προορισμών στην κόκκινη λίστα, χάρη εν μέρει στις αυξημένες προσπάθειες εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς.

 

Aνταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη/ ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ