Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαμοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “είδηση” σύμφωνα με την οποία βάρκα Έλληνα ψαρά εκλάπη στο Δέλτα του Έβρου από Τούρκους. Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Τι ισχύει;
Οι πρώτοι που άκουσαν την υπό εξέταση “είδηση” ήταν οι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού MAXIMUM FM 93,6 στις 17 Φεβρουαρίου του 2021 όταν στην εκπομπή του κ. Κολιού, ο κάτοικος Έβρου κ. Καμηλάρης προέβη στην ακόλουθη καταγγελία σχετικά με την κλοπή βάρκας Ελλήνων ψαράδων από Τούρκους:

 

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την καταγγελία, Έλληνες ψαράδες έδεσαν τις βάρκες τους στην όχθη του ποταμού Έβρου στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τα δίχτυα τους, τα οποία είχαν παρασυρθεί και κολλήσει στον πυθμένα του ποταμού εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών. Ωστόσο, ξαφνικά άκουσαν τη μηχανή μιας βάρκας να δουλεύει και συνειδητοποίησαν πως την έκλεψαν Τούρκοι.

Ερωτηθείς για το αν ξέρει που βρίσκεται η βάρκα, ο κάτοικος Έβρου ανέφερε πως η βάρκα βρίσκεται σε τουρκικό φυλάκιο απέναντι από τις Φέρρες, ενώ μάλλον, η ενέργεια έγινε από την τουρκική στρατοχωροφυλακ

Μια μέρα μετά και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Φεβρουάριου, ο κ. Κολιός φιλοξένησε στην εκπομπή του για άλλη μια φορά τον καταγγέλλοντα κ. Καμηλάρη. Ο τελευταίος ωστόσο, ανέφερε πως η βάρκα βρέθηκε τελικά με τη μηχανή της να λείπει.ή.

Η νέα μαρτυρία διέφερε αναφανδόν από την προηγούμενη. Ειδικότερα, οι δράστες σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα ήταν τελικά “λαθροδιακινητές” και όχι η Τουρκική στρατοχωροφυλακή. Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτοι αφού αφαίρεσαν τη μηχανή της, άφησαν τη βάρκα να πλέει ελεύθερη στον Έβρο. Οι Αρχές την εντόπισαν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την εκβολή του ποταμού στο Θρακικό Πέλαγος και την παρέδωσαν στον ιδιοκτήτη της

75878

444444444444444444

 

boatt-1-1024x462

 

Αληθεύει;
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μας έγινε γνωστό πως ουδέποτε έγινε κάποια καταγραφή καταγγελίας για κλοπή βάρκας.

Ακόμη, ήρθαμε σε επαφή με τον καταγγέλλοντα κ. Αθανάσιο Καμηλάρη ο οποίος μας ενημέρωσε πως τελικά η βάρκα βρέθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου χωρίς να της λείπει η μηχανή ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε από τοπική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης της βάρκας επιβεβαιώνει διαμέσου δημοσίευσής του στο προφίλ του στο Facebook πως τη βάρκα την πήραν τα νερά γιατί δεν δέθηκε σωστά.

576798978

 

Ερωτηθείς για τα στοιχεία του προφίλ του ιδιοκτήτη της βάρκας, ο κ. Καμηλάρης μας ξεκαθάρισε πως το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση και ως εκ τούτου, ο ιδιοκτήτης της βάρκας έχει διαγράψει το παραπάνω ευχαριστήριο μήνυμα προς τις Αρχές, στο οποίο ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Συμπέρασμα
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνάγουμε το συμπέρασμα πως ο υπό εξέταση ισχυρισμός περί κλοπής βάρκας Ελλήνων από Τούρκους δεν επιβεβαιώνεται. Ο ιδιοκτήτης της βάρκας ξεκαθάρισε σε δημοσίευσή του στο Facebook πως η βάρκα δεν εκλάπη αλλά στην πραγματικότητα παρασύρθηκε, καθότι δεν είχε δεθεί καλά. Ομοίως, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Καμηλάρης, σε αντίθεση με την καταγγελία του στις 18/2, ούτε η μηχανή είχε τελικά κλαπεί από τη βάρκα. Κατά συνέπεια, ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι παραπλανητικός και αναληθής καταρρίπτεται.

ellinikahoaxes.gr

Δείτε το ψευδές δημοσίευμα που αναδημοσιεύσαμε 

Mε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε κάτοικος του Δέλτα Έβρου στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, Έλληνες ψαράδες έδεσαν τις βάρκες τους στο Δέλτα και πήγαν λίγο πιο πέρα για να μαζέψουν τα δίχτυα τους. Ξαφνικά άκουσαν την μηχανή της βάρκας να δουλεύει. Αμέσως συνειδητοποίησαν, πως Τούρκοι τους έκλεψαν την βάρκα.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν ξέρουμε που βρίσκεται η βάρκα αυτή την στιγμή, ο κάτοικος ανέφερε πως από όσα ξέρουν, βρίσκεται σε τουρκικό φυλάκιο απέναντι από τις Φέρρες, ενώ μάλλον, η ενέργεια έγινε από την τουρκική στρατοχωροφυλακή.

Aκούστε το ηχητικό

Και όλα αυτά, την στιγμή που το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατηγορεί την Ελλάδα με fakenews για δήθεν επαναπροωθήσεις στον Έβρο την στιγμή που οι ίδιοι καθοδηγούν τους μετανάστες προς την χώρα μας!

Οι Τούρκοι μάλιστα αναφέρουν πως οι ”Έλληνες πέταξαν τους μετανάστες μέσα στο χιόνι”

Είναι προφανές πως η Άγκυρα για άλλη μία φορά θέλει να δημιουργήσει κλίμα σύγκρουσης από την μία και από την άλλη, μέσω των ΜΚΟ που ελέγχει, επιθυμεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

pentapostagma.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here