Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν οι τουρκικές προκλήσεις.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραμένει στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα υποστηρίζει πλήρως την προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον Νίκο Αναστασιάδη. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται στη βαριά σκιά της πρόσφατης απόφασης της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Η κύρια αγωνία είναι πώς συμπεριφέρεται ο διεθνής παράγων σε μια δύναμη που ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν προκειμένου να πετύχει έναν αναθεωρητισμό, μια συμπεριφορά που αντιβαίνει σε υποψήφιο κράτος μέλος της ΕΕ, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος επιδιώκουν όξυνση, αντίθετα, επιδιώκουν την επικράτηση του δικαίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Έχουμε πολλά κρίσιμα ζητήματα να συζητήσουμε ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ως προς τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο και πώς θα συντονίσουμε τις δράσεις μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον κ. Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην άριστη συνεργασία Λευκωσίας-Αθήνας, κι ευχήθηκε «να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα – την επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας».

Μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Το απόγευμα στις 7, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr