Ο αλ Εμάντι ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2013

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι, συνελήφθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι «απαλλάσσει τον Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι από τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών και ανέθεσε στον Αλί Μπεν Αχμέντ αλ Κουάρι, υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών» ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο QNA, αναφερόμενο σε διάταγμα του εμίρη.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού για να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες που αφορούν εγκλήματα σχετικά με τον δημόσιο τομέα, κατηγορίες για υπεξαίρεση και κατάχρησης εξουσίας.

Παρόλο που έχουν ήδη συμβεί συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι αλ Εμάντι ήταν ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δυναστείας του σεΐχη Ταμίμ.

Ο αλ Εμάντι ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2013.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τα καθήκοντά του ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Qatar Airways και ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank (QNB), της μεγαλύτερης δανειοδότριας τράπεζας στην Μέση Ανατολή και την Αφρική.

In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here