Στην Ταϊλάνδη, ο τομέας του τουρισμού έχει προτεραιότητα στην εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της COVID-19, με τον πιο δημοφιλή τουριστικό νησιωτικό προορισμό της χώρας να υλοποιεί πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά δύο μήνες πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ταϊλάνδη.

Το νησί Πουκέτ έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον 460.000 ανθρώπων, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του, καθώς προετοιμάζεται για την 1η Ιουλίου, όταν οι εισερχόμενοι εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό δε θα απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα.

«Αν μπορέσουμε να έχουμε ανοσία για ποσοστό 70%-80% του πληθυσμού στο νησί, θα μπορούμε να υποδεχτούμε ξένους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για καραντίνα», δήλωσε στο Reuters ο αντικυβερνήτης του νησιού Πιγιαπόνγκ Τσουγόνγκ.

Καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και οι ηλικιωμένοι, είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι, η απόφαση της χώρας να δώσει προτεραιότητα εμβολιασμού στο Πουκέτ έναντι άλλων περιοχών, υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που έχει ο τουρισμός στην οικονομία της Ταϊλάνδης.

Μόλις 6,7 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη το περασμένο έτος ξοδεύοντας περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι των 40 εκατομμυρίων τουριστών στο 2019, που ξόδεψαν 61 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση θέλει να δει τουλάχιστον 100.000 τουρίστες να επισκέπτονται το Πουκέτ στο τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ ελπίζει ότι καθώς προωθείται ο εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα καταγραφεί μία κορύφωση της ζήτησης στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ σε εθνικό επίπεδο περίπου 6,5 εκατομμύρια τουρίστες θα ξοδέψουν 11 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Είναι μία πρόκληση. Αλλά αυτό θα συνεισφέρει στο ΑΕΠ σε κάποιο βαθμό», σύμφωνα με τον διευθυντή της Τουριστικής Αρχής στην Ταϊλάνδη Γιουθασάκ Σουπασόρν.

Οι επισκέπτες από την Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αλλά και τις ΗΠΑ είναι αυτοί που αναμένεται ότι θα επιστρέψουν πρώτοι, όπως δηλώνει ο Γιουθασάκ.

Η επιβολή υποχρεωτικής 14ήμερης καραντίνας για τους τουρίστες από το εξωτερικό βοήθησε την Ταϊλάνδη να περιορίσει τις μολύνσεις από τον κορονοϊό στα περίπου 29.100 περιστατικά μόλυνσης, με 95 θανάτους, αλλά ωστόσο αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους περισσότερους τουρίστες.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here