Εκτός ελέγχου είναι η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στο Σίδνεϊ, που τις τελευταίες ημέρες καταγράφει πάνω από 600 κρούσματα την ημέρα, ενώ αυξάνονται διαρκώς και οι θάνατοι από κορονοϊό. Σήμερα ανακοίνωσαν 644 κρούσματα και 4 νεκρούς. Συνολικά η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει καταγράψει πάνω από 16000 κρούσματα και 119 νεκρούς.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γλαντις Μπερετζίκλιαν δέχεται πυρά για τα χαλαρά περιοριστικά μέτρα, που εφαρμόζει στην πολιτεία της. Κατά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων Δέλτα τον Ιούνιο δήλωνε άλλωστε πως το Σίδνεϊ μπορεί να δείξει σε όλους τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς επιβολή σκληρών λοκντάουν.

Ακολούθησαν χλιαρά περιοριστικά μέτρα, μόνο στους δήμους της πόλης του Σίδνεϊ, όπου εντόπιζαν εστίες κρουσμάτων. Η λέξη λοκνταουν στην αρχή έμοιαζε απαγορευτική. Με την γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων όμως έγινε αναγκαστική, ήρθε η επιβολή τοπικών λοκντάουν.

Δύο μήνες μετά, η πολιτειακή κυβέρνηση της Νεας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως η περιοχή του ευρύτερου Σίδνεϊ θα παραμείνει σε λοκντάουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Γίνεται αγώνας δρόμου για να εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για χαλάρωση μέτρων.

Αυστραλία, Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανούηλ/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here