Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για τέστ, εμβόλιο και φάρμακα κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων έδωσε την έγκρισή της σε ελβετική φαρμακοβιομηχανία για τεστ αντισωμάτων.

Η αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, έδωσε προσωρινή έγκριση στην εταιρεία Roche για τα τεστ αντισωμάτων που παρασκευάζει και τα οποία δείχνουν αν κάποιος έχει προσβληθεί το προηγούμενο διάστημα από τον κορονοϊό και πιθανότατα δεν το γνώριζε, καθώς πολλοί είναι ασυμπτωματικοί. Πρόκειται για μια αιματολογική εξέταση και εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει ακρίβεια 99,8%.
Η ευρεία χρήση αυτών των τεστ, μπορεί να δείξει, πόσοι άνθρωποι ενδεχομένως σε ένα κράτος έχουν αναπτύξει ανοσία και θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Μετά το «Πράσινο φως» στο πειραματικό αντιιικό φάρμακο ρεμντεσιβίρη της εταιρείας Gilead Sciences για να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, που έδωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, φαίνεται ότι το ίδιο πλησιάζει να κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ανακοίνωσε η Σουηδική υπηρεσία, λέγοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει σχετική απόφαση για τη ρεμντεσιβίρη.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος

www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here