Πάνω από 100 παιδιά σκοτώθηκαν, άλλα 160.000 βιώνουν «συνθήκες που προσιδιάζουν σε λιμό» στις εμπόλεμες επαρχίες της Αιθιοπίας.

Καθώς οι πληροφορίες πληθαίνουν  για  νέα κλιμάκωση του πολέμου και των εκτοπισμών στην επαρχία Τιγκράι και γειτονικές περιοχές, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) προειδοποίησε ότι «τουλάχιστον 160.000 παιδιά» βιώνουν συνθήκες που προσιδιάζουν σε λιμό.

Η UNICEF «ανησυχεί πάρα πολύ μετά τις πληροφορίες πως 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 100 παιδιά, σε επιθέσεις εναντίον οικογενειών εκτοπισμένων  στην Αφάρ» την περασμένη Πέμπτη, τόνισε η διευθύντριά της, η Χενριέτα Φορ.

Στις επιθέσεις αυτές εξάλλου «καταστράφηκαν απόλυτα κρίσιμες προμήθειες τροφίμων» σε μια περιοχή όπου ήδη «ο υποσιτισμός και η διατροφική ανασφάλεια ήδη είχαν φθάσει σε επίπεδα κρίσης».

Συνολικά, 4 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν συνθήκες κρίσης ή διατροφικής ανασφάλειας στην Τιγκράι, στην Αφάρ και την Αμχάρα, κατά υπολογισμούς της UNICEF.

Πάνω από 100.000 εκτοπίστηκαν στις πρόσφατες εχθροπραξίες και προστέθηκαν σε άλλα 2 εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν ξεριζωθεί.

Η UNICEF υπολογίζει ότι «μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες» θα υπάρξει «δεκαπλασιασμός των παιδιών που θα πάσχουν από υποσιτισμό ο οποίος απειλεί τη ζωή τους στην Τιγκράι». Η υπηρεσία του ΟΗΕ τονίζει επιπλέον ότι η κρίση αυτή καταγράφεται εν μέσω «εκτεταμένης, συστηματικής καταστροφής υγειονομικών και άλλων υπηρεσιών που τα παιδιά και οι κοινότητες έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here