Ανταπόκριση-Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχήμ Καλίν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν κατά την οποία συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο, η επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον πιστών στο Ισλαμικό τέμενος αλ-Άκσα, η παράνομη έξωση Παλαιστινίων από τις εστίες του και οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Γάζας.

Ο Καλίν φέρεται να ανέφερε στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι ήταν απαράδεκτο για τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να επιτεθούν στο τέμενος Αλ Άκσα και στους πιστούς που προσεύχονταν μέσα στο τέμενος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Επίσης ανέφερε ότι η δολοφονία πολιτών του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης στη Γάζα προκάλεσε βαθιά αγανάκτηση σε όλο τον κόσμο. Τονίστηκε ότι η επίθεση του Ισραήλ στον ιερό αυτό τόπο, εναντίον πιστών και πολιτών αποτελεί παράβαση του διεθνούς δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι η παράνομη και επιθετική στάση του Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως. Επιπλέον σημείωσε, ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τον τερματισμό αυτών των επιθέσεων, που έπληξαν βαθιά ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here