Την επανάληψη των εκλογών για το κοινοβούλιο του Βερολίνου και τα περιφερειακά συμβούλια ζήτησε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, επικαλούμενο «σοβαρά εκλογικά λάθη», τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2021 στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θεωρεί αναγκαία την επανάληψη της διαδικασίας, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα και παρατυπίες και «λόγω της συχνότητας και της σοβαρότητας» αυτών των προβλημάτων. Με τη σημερινή απόφαση, το αποτέλεσμα των εκλογών για το κρατιδιακό κοινοβούλιο και τις περιφερειακές συνελεύσεις κηρύσσεται άκυρο.

Τις προηγούμενες ημέρες η Bundestag είχε εγκρίνει την επανάληψη και των ομοσπονδιακών εκλογών σε 327 από τις 2.256 εκλογικές περιφέρειες της πρωτεύουσας, δεν θεωρείται ωστόσο πιθανό οι δύο διαδικασίες να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, καθώς η σχετική απόφαση εξετάζεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Οι αρχές του Βερολίνου σχεδιάζουν ήδη ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 12η Φεβρουαρίου 2023.

 

 

zougla.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ