Ο Ιρανός Πρόεδρος Ιμπραχίμ Ραϊσί, προειδοποίησε τη Δευτέρα, ότι το Ισραήλ θα γίνει στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Τεχεράνης, εάν κάνει «την παραμικρή κίνηση» εναντίον του Ιράν, σε ομιλία του με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σιωνιστικό καθεστώς, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν κάνεις την παραμικρότερη κίνηση εναντίον του έθνους μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα στοχεύσουν στην καρδιά σου», επισήμανε ο Ραϊσί στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Μπροστά από την εξέδρα στην οποία βρισκόταν ο Ιρανός πρόεδρος, καθώς και αξιωματικοί του στρατού παρέλασαν στρατεύματα, ενώ ελικόπτερα πετούσαν από πάνω και αλεξιπτωτιστές έπεσαν σε κοντινό σημείο, δίπλα στον τάφο του αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Στην παρέλαση παρουσιάστηκαν επίσης πύραυλοι, οχήματα μεταφορών προσωπικού, drones και μικρά υποβρύχια.

«Η αμυντική μας στρατηγική δεν είναι επιθετική», υπογράμμισε ο Ραϊσί, ενώ πρόσθεσε ότι «ο στρατός του Ιράν εκμεταλλεύθηκε πολύ καλά την ευκαιρία των κυρώσεων για να ενισχυθεί και οι στρατιωτικές μας βιομηχανίες τώρα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση».

ΗΠΑ και Ιράν πραγματοποιούν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έμμεσες συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από αυτή και την επαναφορά των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν τον προηγούμενο μήνα αφού προσέκρουσαν στο αίτημα του Ιράν να αποσυρθούν οι Φρουροί της Επανάστασης από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, η Τεχεράνη έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για διάφορες επιθέσεις εναντίον ιρανικών εγκαταστάσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, αλλά και Ιρανών επιστημόνων. Το Ισραήλ δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει τις κατηγορίες αυτές.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ