Οι εταιρίες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στο Καζακστάν, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών σε γερμανική εφημερίδα, λέγοντας ότι το Καζακστάν δεν θέλει να είναι στη λάθος πλευρά ενός νέου «σιδηρού παραπετάσματος».

Οι χώρες δεν θα πρέπει να έλθουν απλά για να αποφύγουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, «αλλά όλες οι χώρες με καλή φήμη που θέλουν να μεταφέρουν την παραγωγή τους εδώ είναι ευπρόσδεκτες», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο Ρομάν Βασιλένκο.

«Εάν υπάρξει ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα, δεν θέλουμε να είμαστε πίσω από αυτό», δήλωσε, αναφερόμενος στον δυτικό όρο για τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανατολικής και δυτικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Μια σειρά από δυτικές εταιρίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Ρωσία ως απάντηση στις πιέσεις που δέχονται από καταναλωτές να πάρουν θέση ενάντια στην εισβολή της Ουκρανίας.

Το Καζακστάν έχει αποφύγει να επικρίνει την κίνηση της Ρωσίας να εισβάλει σε μια άλλη πρώην σοβιετική δημοκρατία, αλλά ο Καζάκος πρόεδρος Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι όλες οι χώρες πρέπει αυστηρά να τηρούν τους κανόνες και τις αρχές του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ