ΑρχικήΚόσμοςΤο Πανεπιστήμιο της Σόφιας προσελκύει επιστήμονες και ερευνητές παγκόσμιας κλάσης με το...

Το Πανεπιστήμιο της Σόφιας προσελκύει επιστήμονες και ερευνητές παγκόσμιας κλάσης με το πρόγραμμα SUMMIT

Δημοσιεύθηκε:

Το νέο πρόγραμμα SUMMIT (Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer) του Πανεπιστημίου της Σόφιας στοχεύει στην προσέλκυση επιστημόνων και ερευνητών παγκόσμιας κλάσης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου του ΒΤΑ η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου και συντονίστρια του προγράμματος καθηγήτρια Ελίζα Στεφάνοβα. Η πρωτοβουλία ανέρχεται σε 44 εκατομμύρια λέβα και το ποσό χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε διάστημα 42 μηνών και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2026.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σόφιας, καθηγητής Αναστάς Γκερτζικόφ, υπογράμμισε ότι το πανεπιστήμιο κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των ερευνητικών πανεπιστημίων. Σημείωσε ότι πέρυσι ο αριθμός των δημοσιεύσεων στον τομέα των φυσικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας αυξήθηκε κατά 20% και στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών κατά 40%.

Η πρόεδρος της Σχολής Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, καθηγήτρια Βεσελίνα Βαλκάνοβα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας που έχει τη δυνατότητα να οδηγεί στη μεταφορά γνώσεων και σε καινοτομίες. Άλλος βασικός στόχος είναι η δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση νεαρών επιστημόνων και ταλαντούχων ανθρώπων.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα προωθήσουν και θα στηρίξουν τις επιστημονικές συνεισφορές υψηλής απήχησης σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές και προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Θα καλύπτουν στρατηγικούς τομείς γνώσης για το Πανεπιστήμιο της Σόφιας: φυσικές επιστήμες, ιατρική, μαθηματικά, επιστήμες υπολογιστών, εκπαίδευση, οικονομικά, ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, ψυχολογία.

 

 

zougla.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: