Η επιτάχυνση της έγκρισης των εμβολίων και των εμβολιασμών, οι μεταλλάξεις και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση των ηγετών των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε.

Όπως φαίνεται Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Μάλτα και Δανία σχηματίζουν “κοινό μέτωπο” για την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο υπάρχει ευρεία συμφωνία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα για το πώς θα ονομάζεται. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του προέδρου Μισέλ να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι. Πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μπάρεντ Λέιντς, η πρώτη τηλεδιάσκεψη στις 15:00 τοπική ώρα Βρυξελλών θα αφορά το συντονισμό των 27 σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ η 2η στις 09:00 το πρωί της 26ης θα αφορά την άμυνα, την ασφάλεια και τη Νότια Γειτονία της ΕΕ, δηλαδή θέματα που αφορούν την περιοχή της Μεσογείου και κυρίως αναμένεται πως θα συζητηθεί και η στάση της Τουρκίας στην περιοχή.

Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί σε μια δύσκολη περίοδο σε ότι αφορά την πανδημία την ώρα που τα κρούσματα και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού έχουν αυξηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις μεταξύ των χωρών για την διάθεση και την παραγωγή των εμβολίων για την Covid-19.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αμβλύνει τις δυσκολίες παραγωγής εμβολίων και να θωρακίσει τον εαυτό της από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και μελλοντικές πανδημίες συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση της κατασκευής ή αναβάθμισης εγκαταστάσεων για την παραγωγή εμβολίων.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ