ΑρχικήΚόσμοςΤο Στρασβούργο κόμβος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από την Γαλλία στην Ουκρανία

Το Στρασβούργο κόμβος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από την Γαλλία στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε:

Από το Στρασβούργο που μετατράπηκε σε βάση για την οργάνωση της γαλλικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία ξεκίνησε χθες και έφτασε σήμερα στα ουκρανο-πολωνικά σύνορα η πρώτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε ένα υπόστεγο που διατέθηκε από το Αυτόνομο Λιμάνι του Στρασβούργου, η γαλλική Πολιτική Προστασία συγκέντρωσε τις πρώτες δωρεές από όλη τη Γαλλία, ιδίως εκείνες που συγκεντρώνονται στα κατά τόπους δημαρχεία των γαλλικών πόλεων.

Η πρώτη παρτίδα προμηθειών φορτώθηκε σε 13 οχήματα, 9 φορτηγά και 4 τέσσερα άλλα αυτοκίνητα υπό την επίβλεψη τριάντα εθελοντών, και αναχώρησε νωρίς το πρωί της Κυριακής με προορισμό την πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας, κοντά στα ουκρανικά σύνορα. Θα ακολουθήσει σε μια περίπου εβδομάδα η μετακίνηση εθελοντών, που προέρχονται από όλη τη Γαλλία.

Οι εθελοντές

Πρόκειται για συνταξιούχους ή υπαλλήλους σε άδεια που έχουν ήδη λάβει μέρος σε άλλες επιχειρήσεις παροχής βοήθειας σε ευπαθείς πληθυσμούς στη Γαλλία. Στα φορτηγά και αυτοκίνητα φορτώθηκε ιατρικός εξοπλισμός, προϊόντα υγιεινής, ειδικά για νεογνά, ένδυση και τρόφιμα.

«Είμαστε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχουν οι δήμοι της Αλσατίας και όλης της Γαλλίας», τόνισε ο Μπόρις Ταρασιούκ, Πρέσβης της Ουκρανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μιλώντας στον τοπικό τύπο.

Ανησυχία για την επάρκεια φορτηγών

Πάντως υπάρχει ανησυχία για την επάρκεια των χώρων αποθήκευσης καθώς θα αυξάνονται οι δωρεές, όπως σημείωσε μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υποδιευθυντής Πολιτικής Προστασίας της περιοχής του Bas-Rhin, όπου ανήκει η πόλη του Στρασβούργου, σημειώνοντας πως μια άλλη πρόκληση θα είναι να υπάρχουν «αρκετά φορτηγά και οδηγοί για μετ επιστροφής δρομολόγια απόστασης 1.400 χιλιόμετρων από την Αλσατία και αυτό δύο φορές την εβδομάδα.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα