Η Μελίνα Ξανθοπούλου, Ελληνίδα εργαζόμενη στην Οργανωτική Επιτροπή «ΤΟΚΙΟ 2020» μιλά στην ΕΡΤ για το κλίμα στην Ιαπωνία, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι οι αγώνες των μασκών. Είμαστε παντού με μάσκες, όμως το κλίμα είναι πολύ θετικό. Το Oλυμπιακό Χωριό είναι πανέμορφο, ίσως από τα ωραιότερα Ολυμπιακά Χωριά που έχω δει. Τα διαμερίσματα είναι πολύ ωραία, λειτουργικά, με μια πολύ ωραία ζώνη, την Πλάζα, με χώρο για φαγητό», ανέφερε η κ. Ξανθοπούλου στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Ήδη ορισμένα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν φτάσει στην διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την υπόλοιπη ελληνική αντιπροσωπεία.

“Οι αθλητές μπορούν να έρθουν και να μείνουν στο Χωριό μόλις πέντε ημέρες πριν από το αγώνισμά τους και να φύγουν 48 ώρες μετά”, τόνισε η κ. Ξανθοπούλου.

“Τα μέτρα προστασίας για την πανδημία είναι πολύ αυστηρά και δυστυχώς οι απεσταλμένοι των Εθνικών Ομάδων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν από το Ολυμπιακό Χωριό. Δεν μπορεί να δει κανείς το Τόκιο. Δυστυχώς, σε αυτούς τους αγώνες δεν μπορούν να υπάρξουν. Τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα. Όλα γίνονται και για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, αλλά και των ίδιων των αθλητών”, δήλωσε.

Σχολιάζοντας το θέμα της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς θεατές η κ. Ξανθοπούλου είπε ότι υπήρχε απογοήτευση στον κόσμο. “Οι κάτοικοι περίμεναν ότι τουλάχιστον ένα μικρό ποσοστό θα μπορούσε να μπει μέσα, αλλά δυστυχώς λόγω της έξαρσης της πανδημίας που υπάρχει στο Τόκιο, θεώρησαν ότι το καλύτερο για την προστασία του πληθυσμού ήταν να γίνουν οι αγώνες χωρίς καθόλου θεατές”.

ertnews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here