Στη διάρκεια ενάεριων ακροβατικών «χαιρετισμού» προς τους Καναδούς υγειονομικούς που αντιμετώπισαν την επιδημία κορονοϊού, αεροσκάφος του στόλου αεροπορικών επιδείξεων Snowbirds συνετρίβη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πάνω σε σπίτι. Η πιλότος Τζένιφερ Κάσεϊ σκοτώθηκε, ενώ άλλος χειριστής τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση του με αλεξίπτωτο σε σπίτι που έπιασε φωτιά, στην πόλη Kamloops, 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter συνοδεύεται από μαρτυρίες που περιγράφουν ότι χωρίς θόρυβο, το αεροσκάφος βρέθηκε σε κάθετη πτώση αφήνοντας μαύρο καπνό, πριν μετατραπεί σε πύρινη μάζα. Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά, ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται. Πρόκειται πάντως για το δεύτερο περιστατικό με την εμπλοκή αεροσκάφους των Snowbirds τους τελευταίους μήνες. Τον Οκτώβριο, άλλο ένα συνετρίβη, χωρίς θύματα.

Το τελευταίο διάστημα τα Snowbirds συμμετέχουν σεεπιχείρηση που την ονομάζουν ‘»Εμπνευση», με την οποία ευχαριστούν τους υγειονομικούς και ταυτόχρονα, προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους πολίτες, να τηρούν τις οδηγίες κατά της πανδημίας.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ρένα Δημητρίου

www.ert.gr