Αφού έσπειρε την καταστροφή στην Καραϊβική, η τροπική καταιγίδα «Ησαΐας» πλήττει τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα, με πανίσχυρους ανέμους και τεράστια κύματα.

Η ισχύ της έχει εξασθενήσει ωστόσο αναμένεται να ενισχυθεί ξανά σε τυφώνα προσεγγίζοντας Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ανακοίνωσε πως θα απωλέσει κάποια από την ισχύ της φθάνοντας κοντά στη γη, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, με ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 110 χιλιομέτρων την ώρα.

«Προβλέπεται βραδεία εξασθένιση αφού η τροπική καταιγίδα, Ησαΐας φθάσει πάνω από τη γη στις Καρολίνες και κινηθεί διαπερνώντας τις μεσοατλαντικές ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές έχουν δώσει εντολή στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να έχουν εξασφαλίσει προμήθειες για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει την προσέλευση στις παραλίες, αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τις οδηγίες και πήγαν στην θάλασσα για να δουν οι ίδιοι το ακραίο αυτό καιρικό φαινόμενο.

Οι πιο τολμηροί μάλιστα επιχείρησαν να κάνουν και σερφ.

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνονται ήδη σε αρκετές περιοχές, ενώ έκλεισαν και κέντρα εξετάσεων για τον Cοvid 19 στη Φλόριντα η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας.

 

 

Πηγή ΕΡΤ