ΑρχικήΚόσμοςTwitter: Ψάχνει τις αδυναμίες της πλατφόρμας ο Ίλον Μασκ για να τερματίσει...

Twitter: Ψάχνει τις αδυναμίες της πλατφόρμας ο Ίλον Μασκ για να τερματίσει τη συμφωνία

Δημοσιεύθηκε:

Ο Ίλον Μασκ κλήτευσε έναν πληροφοριοδότη της Twitter Inc ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρεία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη προκειμένου να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα.

Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Twitter καταμετράει τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών.

Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και την «εμπλοκή της Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα».

Ένας εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ζάτκο είναι ένας διάσημος χάκερ που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Mudge,” ενώ τερμάτισε τη θητεία του ως υπεύθυνος ασφάλειας της Twitter προηγουμένως μέσα στη χρονιά. Ο ίδιος ανέφερε σε σχετική δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα πως η εταιρεία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διέθετε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας.

Ένας δικηγόρος της Twitter δήλωσε σε μια δικαστική ακρόαση την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσοχή που δίνει ο Μασκ στους πλασματικούς λογαριασμούς ως ενός τρόπου τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς είναι «νομικά μη σχετική», καθώς η Twitter πάντα έλεγε ότι η αναφορά πλασματικών λογαριασμών στηρίζεται μόνο σε εκτιμήσεις και όχι σε παρουσίαση δεδομένων που δρομολογεί δεσμεύσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές εκατέρωθεν, ενώ οδηγούνται σε μια πενθήμερη δίκη στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ επιθυμεί την έξοδό του από τη συμφωνία και η Twitter ζητάει από την προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ, Καθαλίν Μακ Κόρμικ, να διατάξει την εξαγορά της εταιρείας από τον Μασκ για το συμφωνημένο ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχή της Twitter μειώθηκε χθες κατά 1%, στα 40,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

 

zougla.gr

 

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: